Rabu, 22 Jun 2011

Perubahan Membuatkan kita lebih inginkan yang terbaik

Setiap orang mesti mempunyai rasa untuk berubah kan? Berubah menjadi lebih baik untuk kebaikan sendiri. Aku pon teringin nak berubah. Orang biasanya akan berubah tunggu masa. Kenapa kita boleh kata nantilah bila aku dah tua aku tutuplah aurat. Takpon hidayah belom sampai la nanti-nantilah aku pakai tudung. Samalah macam aku. Aku mengaku aku banyak terpengaruh. Mungkin sebagai seorang perempuan perasaan nak cantik mestilah bukak tudung. Boleh straighkan rambut tayang kat orang or higlight rambot macam orang barat. Tapi aku xcolour rambot taw.

Before ni masa sekolah aku pakai jek tudung. Tapi bila dah masuk ipta aku berubah. Mata menjadi luas terpengaruh bila tengok macam-macam style ada dalam kampus. Mak aku pon selalu tegor aku nih dah besar tak pakai lak tudung. Tapi mak aku tak memaksa sebab aku dah besar boleh fikir sendiri. Mula-mula aku terfikir jugak apa sebab aku nak bukak tudung. Just nak melawa je ke? Atau nak tarik perhatian orang? Merepak la semua tuh.

Pernah ada orang hasut aku, kalau taknak tak payah la pakai tudung. Nampak macam hipokrit kejap pakai kejap tak. So aku teros tak pakai. Cepat sangat aku kena hasutkan. Aku ingat nak berubah laa. Tapi aku takot bila aku dah berubah, aku teringin nak bukak balik. Mungkin aku ni tak kuat iman kan. Tu laa kita kena ingat Allah selalu. Kalau lupa diri cepat jek syaitan goda.

Okay tak aku try pakai Hijab? Fashion kan.

Preview
Preview
Preview
ONE DAY

Bila laa agaknya? Aku nak sangat pakai tudung balik nanti. Bukan sebab fashion aku ikot. Tapi kalau sebab trend pon apa salahnya. At least dengannya terbukak hati aku nak pakai tudung. Beri aku peluang berubah sikit-sikit kay. Bersihkan hati aku dari hasutan syaitan. Aku dah makin dewasa sudah tiba masanya aku fikirkan hal-hal ni sume. Harap ada somebody nanti yang boleh bimbing and bagi semangat kat aku kan. Yang penting hati kena ikhlas berubah. Tunggu kemunculan aku nanti dengan perubahan. Tapi bila dah berubah janganlah ada yang mengata, perli or patahkan semangat aku. Sesapa yang buat camtuh sama la spesis macam Seth Tan. TAMAT.

2 ulasan:

weeda shakri berkata...

sweet dear brtudung.. hehe betul ekin ckp bkn senang nk brtudung mule2.. quite ssh gak sbb da biase free hair kan.. tp xpe lame2 akan trbuke jgk nak brtudung.. insyaAllah.. good luck dear :)

Ekin Razly berkata...

huhu thanx weeda..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...