Ahad, 13 Mac 2011

LEPAK SENJA bersama COOLBLOG

Hari minggu camnih biasanya ader pasar malam kan. Bapak aku nampak jek aku gan adik aku nak kuar , "aipp nak pegi mana ni hah? ". Aku pon cakap " pergi pasar jek yah, nak pesan apa apa tak.". Si ayah "hurm..hurm..hurm..tanak la". Aku mula la gerak naik keta huhahuha gan adik aku.

Eh macam tak best jek pegi pasar. Jom lepak carefour laa tengok beg yang kakak suka sambil tuh boleh beli coolblog. Taw tak aper tuh? Ice blended la sekarang jadik feveret aku pulak. Adik aku on jek nak kemana pon asalkan aku belanja kan.




Yeay darh sampai carefour. Pergi tengok bag dulu laa. Aik haritu nampak cantik, sekarang macam tak menarik pulak. Tak jadik laa beli. Mak aih ramai nye singgah beli coolblog kan. Hurm, sambil beratur tuh cuci cuci la mata gan adik aku. Tetiba ader akak nih die jalan gan family die potong barisan aku. Wahh takde adab punye orang. Adik dia dah perasan yang akak dia mang buat salah tapi aku rilek jek buat tak taw. Tapi cara akak tuh buat aku meluat pulak. Tengah tunggu order siap aku duk belakang dia. Adik aku gelak sakan. Kenapa? sebab aku marah marah belakang akak tuh. Padahal akak tuh perasan laa sebab ader cermin depan kedai, so dia nampak segala perbuatan aku pada dia. HAHAHA. Gelak kemain aku sebab kantoi pulak !

Wahh akak tuh aper lagik mula la pot pet dengan adik dia jugak. Jeling jeling mata dia depan adik aku. Depan aku tanak pulak marah kan. Haa sekarang nih saper yang salah? Aku over ke akak tuh yang tak patot potong barisan? Tula kalo orang biadap gan kiter, dia pon akan dilayan biadap jugak la dari kiter. Betol tak? Tapi pepon mintak maaf la bebanyak dengan akak tuh ek.

Chiil yup sista. Juz enjoy your coolblog wit family. And aku pon sama gelak gelak teringatkan kisah tuh sambil minom, drive tok menghilangkan bosan di hari minggu. Ahha join together adik ku jugak !

Ni muker minah yang tak bersalah buat jahat dengan akak tuh? SORRY KAK !


P/S: next time u all jangan memotong barisan, walaupon orang tuh tak kesah tapi hati dia tetap tak ikhlas n akan layan kiter terok. Depends la kan?

2 ulasan:

eisha razali berkata...

len kali wat lagik.... :P

ekin razali berkata...

choy !! xbaek taw~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...