Jumaat, 31 Disember 2010

Zaman kanak2 riang

Pixca nih diambil mase reunion tok SKBS91. Sekarang sume darh bole kahwin.HAHA~

Ouh mase aku budak2 lagik aku tersangat laa baik. Sape xpercaya? Pedulik pe korang lagik setan agaknya.HAHA~ Rindu uh nak jadik budak kecik balek. Tayah nak pikir n xde masalah pon. Masalah keje skola xsiap n selalu kene buli jek yang ader. Tapi aku xpenah kene buli keyh. Bukan sebab aku gangster tapi aku pengawas yang bertauliah. Agak laa sket.


Masa aku darjah 1 sampai 3 aku berkawan gan jantan uh. Sebab kat area rumah aku mane der pompuan sebaya mase tuh. Aku ader dua ekor mangkuk yang perasan ensem sekarang. Aku suke panjat pokok, main pasir, kutip berudu. Euww mang ternyata aku salah carik kawan. HAHA. Tapi aku ader gak berbaik kawan gan pompuan. Taw pe keje kitorang? Bergaduh xabis2. Tu pasal aku xberkawan gan pompuan. N biler darh darjah 3 aku darh xrapat sangat gan mangkok 2ekor tuh sebab kelas darh lain. Mase tuh aku ader rapat gan sorang minah ni dok sebelah aku. Kami suke lawan sape siap keje skola cepat laa, tulisan paling cantik la. HAHA nampak x yang aku darh alami zaman budak2. 


Mase kecik banyak laa gak aku masok aktiviti. Time pagi meloncat main bola jaring, time petang bernasyid ala2 hijjaz gitu. Aku xla giler glamer sangat tapi aku penah menang bersyair n perandingan nasyid. huh~ Tapi bukan juara. Mungkin aku ader rezeki di tempat kedua sahaja.HAHA. Baik kan aku? Percayalah korang. Aku rase mase time nak upsr paling besh kot. Sebab paling besar n senang nak mengarah budak2 kat sekola. Aku ni suke kot bercakap walaupon pengawas. Pernah kene sound gan cikgu ar sebab gelak melampau an. Malu noh.


Meh aku try ingat name member yang pernah aku kenal n rapat mase kecik eh. Rysha atika, Siti shajidah, Nazura, Dara nabihah, Adma Khasidah, Nurul Nabilah, Hanisah, Fatihah, Nabila Huda n banyak lagik sebenatnya. Haa aku nak bagitaw mase kecik aku xpenah menggatal nak cintan cintun ek. Tapi nak cakap laa yang aku pernah suke giler kat mamat sorang nih. Juz panggil die Helmi la. Aku kan suke mamat tinggi so die semstinya tinggi. N ensem tuh bole la. Die ketua nasyid weh mane aku xsuke.HAHA. Taw x aku dapat no tepon die dari kawan aku. Keje giler aku kaco die la. Tapi tepon rumah aku kaco sebab dulu xbanyak pakai henpon lagik kan. Kelaka giler ar tapi lepas gak rindu dengar sore die walaupon die xtaw aku ni sape an.huhu~


Aku nih xdela angau nak bercinta sampai sekarang pon walaupon boyfie aku xdela besh sangat sebab die jarang ader tapi aku xkesah we. Cume aku bosan kalo xde pakwe.HAHA. Xtaw la kenapa. Haa tempat rehat aku dulu slalu duk tepi longkang belakang kantin. Xkotor tapi aku pon xpaham kenapa kitorang suke lepak sane. Ader sekali tuh membe aku kene taik burung sebab yelar longkang kan dekat gan bumbung minatang suke la lepak sane gak.HAHA comel jek die sekarang pe citer ntah. Ader lagik satu habit membe aku mang kencing bersepah. Mungkin penyakit die laa. Sebab tengah main2 tibe2 kain die basah. Pergh malu uh jadik kawan die mase tuh. Hu jangan marah ek. Cuma kelakar la pengalaman camtuh.


Ouh aku xkan lupe laa kenangan sume tuh. Sekarang aku tengok ramai member aku darh berjaya. Aku pulak macam mane? Yang ado. Xde rezeki lagik nak tersenyum bahagia. HAHA. 





Haa cube carik mane aku? HAHA
(Ehsan dari Nabilah Ramlan. Thanx)


Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...