Isnin, 15 Ogos 2011

Bulan Puasa Mengeratkan silaturrahim keluarga

Dah 15hari kiter mengerjakan puasa. Tak terasa lamanya,rasa macam nak teros puasa sepanjang tahun. Boleh laa aku kururskan badan. Baju raya pon boleh muat kalau try kat fitting room kan. haha. Minggu ni aku test and pastuh cuti raya. Yeay ! Tapi 22 Aug aku kena berniaga kat bazar. Ikotkan hati malas pulak sebab lama tunggu kan.

Sepanjang bulan Ramadhan nih baru laa aku nampak semua orang dalam rumah ni. Kalau tak ader yang tak balik rumah langsung, ader yang dah tido baru nak balik. Kali ni dapat makan semeja walaupon ada sedikit kekurangan. Aku bersyukur mak n ayah dapat bebuka bersama walaupon ada jurang yang tak dapat dipisahkan. Aku doakan diorang happy n bahagia hendaknya. Adik aku pulak nak UPSR tahun ni so sepanjang puasa dia ader ujian. Kesian pulak aku tengok dia. Aku nak ajak ponteng pergi shopping pon tak boleh.

   

Seronok berbuka sama2. Mak tiap-tiap hari masak walaupon penat puasa. Dapat jugak aku rasa masakan mak yang lemak berkrim disukai ramai. Thak you so much mak tercinta. Ayah also turun padang masak n dia pandai masak sgala jenis mee. Memang superb laa wa cakap lu. Nafsu makan lagik naik bila diorang bekerjasama untuk memenuhkan perot aku dengan makanan yang sedap.hehe.

Minggu ni aku ader test so macam layu sket nak belajar. Lagi2 mood shopping datang memang susah nak masok kepala laa jawabnya. And cuti sekolah ader seminggu jek so aku rasa aku taknak balik kampung laa. Mak pon cadang cenggitu. Sebab kat kampung dah tak seronok raya. hehe

Ooo untuk pengetahuan semua, aku puasa penuh lagi. sekian bye !

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...